Professionell fordonskontroll och test av avgasutsläpp

Wibergs Bilel & Diesel i Luleå är din pålitliga partner när det gäller fordonskontroller och avgaskontrolltester. Vi utför dessa tjänster året runt enligt gällande lagar och normer, och vårt fokus ligger alltid på att säkerställa att ditt fordon är säkert och miljövänligt.

Få ut det mesta av din bil

Avgaskontrolltester är en viktig del av vårt serviceutbud. Genom att mäta hur smutsiga bilens avgaser är kan vi säkerställa att de ligger inom lagens ramar. Detta är avgörande för att minska miljöpåverkan och följa de fastställda utsläppsstandarderna.

Våra fordonskontroller utförs av oberoende experter som granskar ditt fordon noggrant för att säkerställa dess säkerhet och överensstämmelse med de rådande kraven. Efter genomförda tester får du tydlig information om ditt fordon och dess status. Vi strävar alltid efter att ge dig en trygg körupplevelse och samtidigt bidra till en renare miljö.

Välj Wibergs Bilel & Diesel i Luleå för professionella fordonskontroller och avgaskontrolltester som uppfyller höga standarder och lagkrav.

Professionell fordonskontroll och test av avgasutsläpp

Förberedelse inför inspektion

Kom igenom inspektionen snabbt och enkelt

Bra att veta

Snabbt och enkelt för godkänd besiktning

Bosch Car Service-verkstäderna utför kombinerade fordonskontroller och avgastester i enlighet med gällande lagar. För att undvika onödig miljöpåverkan använder vår personal alltid den senaste testutrustningen från Bosch. När testerna är utförda får du självklart alla test- och mätprotokoll för arbetet som utförts på ditt fordon. Vi har dessutom ett nära samarbete med officiella övervakningsorgan, så som DEKRA och Swedac.

Grundkontroll för ökad säkerhet

De bra nyheterna först: Antalet döda i trafiken minskar. Och nu det negativa: Det finns allvarliga fel på cirka 25 % av alla fordon på vägarna. Grundkontrollen som utförs av Bosch Car Service ger tillförlitlig information om ditt fordon är trafikdugligt eller inte. Detta förhindrar inte bara olyckor, det hjälper dig även att slippa undan böter och dyra reparationer. Man ska dock alltid följa det serviceintervall som anges för fordonet.

Är det dags för fordonskontroll

Du kan boka din kontroll hos oss idag genom några enkla steg. Vi kommer att ge dig en likvärdig tillverkares service baserat på din fordons ålder och körsträcka.

Alternativt, om du har några frågor eller vill prata med oss ​​först, kan du ringa oss eller skicka ett mejl.

Expertrådgivning

”Visste du att… Besiktning och avgastest ska utföras en gång per år (eller baserat på bilens ålder). Nya bilar har sin första besiktning efter tre år, därefter två år och därefter varje år. För att säkerställa att bilen klarar kontrollen rekommenderar vi att du gör en preliminärkontroll hos en Bosch Car Service-verkstad, då kontrollerar våra tekniker bl.a. att lampor och bromsar fungerar som de ska och kan samtidigt åtgärda eventuella brister.”