Om oss

Wibergs Bilel och Diesel Ab är ett gammalt Luleå företag ett av de äldre grundat av Ceasar Wiberg 1946.

Välkommen till Wibergs Bilel & Diesel AB

En av Sveriges modernaste dieselverkstäder där vi reparerar och provkör den senaste tekniken i dieselutrustning.

Vi är alltid redo att hjälpa dig. Om du inte kan nå oss under våra öppettider uppmanar vi dig att skicka oss ett meddelande eller boka din tid direkt online.

Depåvägen 3 B
973 47 – Luleå
VI HAR ÖPPET
Måndag – Fredag 7 – 16 Lunchstängt 12 – 12.45

Historik

Redan 1946 började samarbetet med Bosch som då i Sverige hette Aktiebolaget Robo. Verksamheten bestod då mest av reparation och renovering av lösa aggregat som tändmagneter, generatorer, startmotor, dieselutrustning, spridare och insprutningspumpar samt försäljning av Bosch bi produkter.

Idag ägs och drivs Wibergs av fjärde ägaren sen start, Sven-Erik Öqvist som började på firman 1978 och ägare sedan 2011. Sonen Marcus Öqvist har gått in som delägare efter ett tiotal år på verkstan som tekniker och därmed är femte ägaren säkrad inför framtiden.

Företaget har över tiden utvecklats till en i dag modern fullservice verkstad med service och allehanda reparationer av alla bilmärken. Dessutom fortsatt utveckla det som Wibergs startade med 1946, reparation av lösa aggregat till alla typer av fordon. Vi har idag en av Sveriges modernaste dieselverkstäder där vi kan reparera och provköra den senaste tekniken i dieselutrustning.

Wibergs Bilel & Diesel är dedikerade till att erbjuda dig den bästa möjliga servicen vid varje besök. Vi sätter kundnöjdhet i främsta rummet och strävar alltid efter att lyssna på dina behov och önskemål. Hos oss får du inte bara högkvalitativ service, utan också en personlig och skräddarsydd upplevelse.

Etablerad 1946

Utmärkt kvalitet

Personlig och engagerad

Rättvis och rimlig

Vill du bli en del av vårt team?

Vi uppmuntrar alltid till att skicka in en spontanansökan, då vi alltid letar efter skickliga kollegor som vill bli en del av vårt team. Hitta våra lediga tjänster här.

Vi är en del av Bosch Car Service-nätverket

Som en del av det världsomspännande nätverket med över 15 000 verkstäder i 150 länder, drar vi nytta av kunskap, teknisk utbildning, diagnostisk utrustning och reservdelar direkt från Bosch – en av de ledande leverantörerna inom fordonsindustrin.

Verkstad partners